четвъртък, 18 юли 2013 г.

Насила хубост?!

Отново има гласове в подкрепа на узаконяване на задължителното гласуване на избори! Категорично против съм! Задължителното гласуване е необходимо на партиите, а не на българския народ. При задължителното гласуване ще се разрасне пазарът на гласовете. И тогава продаването на гласа не би трябвало да се нарича “престъпление”. Ако човек наистина няма за кого да гласува и чистата бюлетина я броят за недействителна, а не като протест, тогава какво му остава?

Това че исторически много неща сме научили от гърците не означава, че трябва да следваме примера им и за задължителното гласуване. Виждаме, че то с нищо не им е помогнало да предотвратят днешната голяма криза.
Задължително трябва да е не гласуването на избирателите, а изпълнението на полаганата клетва от избраните. Задължително следва да е присъствието на народните представители, които не са командировани някъде по линия на парламентарната дейност, в заседателната зала на Народното събрание по време на неговата работа. А на който не му се стои на работното място, парламента или среща с избиратели, сам да депонира заплатата си и тя да бъде превеждана обратно в републиканския бюджет!

Дора Драгнева

Няма коментари:

Публикуване на коментар