сряда, 23 август 2017 г.

Национален спорт – добри в него!

Преди повече от четвърт век Робърт Б. Рийч, „действуващ политик в администрациите на Форд и Картър“, написа: „Политиците на власт сочат някои цифри с гордост, техните противници сочат други (а понякога даже същите) с тревога. Това е станало национален спорт.“ Едва ли е било пророчески написано за това, което ще говорят Б. Борисов и К. Нинова през 2017. Нали и техни партийно-политически предшественици го правиха в двете – предаващо и приемащо щафетата между двете хилядолетия – десетилетия на пост на Я-коридор на писта „Европа“. А явно този спорт е присъщ и на други нации.

Р. Рийч е бил в администрацията по време на управлението и на Републиканската, и на Демократическата партии. Познава и признава истината за съвременната „демокрация“. За съжаление, от „многобройните говорещи глави“, появяващи се по българската телевизия, не се чуват и такива признания.

Гражданите на Съединените щати дават признаци, че този „спорт“ им е омръзнал. Ние, както винаги, се утешаваме, че все пак в някакъв спорт сме добри.

П. Папийски

Няма коментари:

Публикуване на коментар