понеделник, 29 март 2021 г.

Необходимо действие

Необходимо е защитно действие. Трябва да защитим правата си. Запратени сме в пустошта на републиката. Нямаме право на участие при решаване на проблемите на устройството и формата на управление на нашата република. Изискват от нас да избираме на дузина и половина хиляди граждани само по един представител с право на участие. Кога може да се случи такова участие решава партокрацията.

Да не обръщаме внимание на такова безправие, в което ни поставя не Конституцията, а нейното тълкуване, би значило, че изхождаме от презумпция за собствена виновност. Но сами не знаем за какво сме виновни, та се задоволяваме с такава чисто отбранителна позиция. Търпим духовната дикататура на партокрацията.

Трябва да преодолеем утвърдилите се сили на духовното ни угнетение. Какво действие да предприемем? Трябва ли да избираме обикновено Народно събрание, което да решава кога може да изберем Велико народно събрание (ВНС)? Ако искаме да делегираме собствените си права на VIII ВНС, може и така да направим. За каквото и да е събрание, при досегашните избирателни системи по-различен състав на народните представители не се очертава.

П. Папийски

Няма коментари:

Публикуване на коментар