сряда, 2 юни 2021 г.

Контрол над овластените

Необходим е избирателски контрол над управляващите и представляващите ни. Трябва да го осъществяваме, въпреки че сме заети да работим и да се грижим за семействата си. Следва да сме информирани за това какво правят за развитието на обществото участващите в управлението и нашето представителство.

И сами да номинираме нашите представители в органите на държавната власт, избирателският контрол над тяхната работа не е по-малко необходим. Не е досатъчно само да не гласуваме за слабо работещите. Трябва да знаем необходимите за кандидатите качества, преди да ги избираме.

Трябва да знаем и истинските разходи на представляващите ни и управляващите ни. Сами трябва да разпознаваме мошениците сред овластените. Необходимо е да следим доколко управляващите увеличават бюрокрацията. Мисля, че тя не спира да се увеличава.

Има всички условия, за да изслушаме всеки мислещ избирател. Защо не се дава думата на всеки да каже кой може да го представлява? От множеството възможности за избор избирателят може да прецени кой съчетава най-много ценени от него качества. Защо не се използват съвременните средства за комуникация, за да се събира информация за индивидуалните предпочитания на избирателите? Кому са необходими сегашните манипулативни данни за нагласите на избирателите, според социологическите проучвания? Необходими са на борещите се за власт партии.

 

Дамян Томов

Няма коментари:

Публикуване на коментар