четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Съвременна политическа организация?

За предпочитане е хоризонталната структура. Но не е ли в такива предпочитания причината още да не сме създали избирателската организация? Реализацията на всяка политическа инициатива не води ли до действително оформяне на център около инициаторите? Само критиката на партийната система може ли да ни накара действително да противодействаме на нейните пороци?

Съдейки по себе си, допускам, че може да има хора самостоятелно създаващи териториални избирателски подразделения, но ще са изключения. Ако цялото не се създава едновременно с частите, едва ли части, т.е. групи, от български граждани ще могат впоследствие да се обединят. Има хора да обещават по интернет и да не се присъединяват.

Не всички желаят да обсъждат всяко предложение, особено политически мнения. По-интересни са екологическите съображения. Референдуми по всяка точка от проектите за програмни документи ще отнемат години.

Необходимо е по-голямо внимание към днешните проблеми. Мисля, че премиерът Борисов е добър пример за това. По въпроса за бежанците е отговорно активен. Въпреки институциите, човек може да управлява за хората.

Т. Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар