петък, 26 февруари 2021 г.

Опълчение на защитниците на справедливостта

Много от инициаторите за създаване на „Организация, активно защитаваща истината и справедливостта (ОАЗИС)“ вече не са сред живите. Но инициативата и опитът им за регистрация на непартийна организация на избирателите не трябва да се забравят. С живите „опълченци“ трябва да се подкрепяме.

Трябва отново да се опълчим на партокрацията. Трябва да се опълчим на пренебрежението към разпоредбите на член първи на Конституцията на Република България. Примирението с лишаването на българския народ от правото на непосредствено осъществяване на държавната власт при решаването на проблемите, свързани с формата на държавно устройство и на държавно управление, трябва да приключи. Необходима е победа над това зло, загнездило се у нас, у обикновените българи. Така ще докажем, че сме запазили у нас капчица истинско човешко присъствие. Трябва да поставим някой и друг прът в триумфалната колесница на узурпиралата правото ни партокрация.

Най-после трябва да докажем, че времето и вярата са у обикновените българи. Разпространението на народното влияние върху държавните работи не е опасно. Българите трябва да влязат в ролята си на политически същества. Както прекалената търпимост към партийните игри, така и снизходителността към политиците вирее на почвата на безразличието към политическата дейност. Необходимо е да сме по-строги и към партийците, и към самите нас.


Свилен Томов

Няма коментари:

Публикуване на коментар