неделя, 29 май 2022 г.

За близост до социалната истина

С претенции за близост с истината партии искат подкрепа за избори. Нерешителността в отстояването на партийните предизборни платформи отбива много избиратели. Идеологическата манипулация на избиратели предполага непоколебима увереност в реалността на предизборните обещания.

Всички партии претендират за по-голяма от другите близост до социалната истина. Ако между тях има действителни различия, те следва да се различават и по степента на приближаването си до истината. Доказването на тази степен и на реалността на предизборните обещания зависи и от способностите на партийните пропагандисти и агитатори. За избирателите различаването на степента на реализъм в партийните идеи, проекти, програми не е лесна работа.

За партиите са важни доказателствата за правотата на собствените и критиката на противниковите платформи. А е възможно непартийно демократично управление в полза на цялото общество чрез приемане на държавна програма, синтезираща различните версии на доближаване до истината, предлагани от всички политически активни граждани-избиратели. Отговорност за представяне на всички такива предложения може да носи самоорганизация на избирателите, които след запознаване с предложенията и с дейността на предлагащите до насрочването на избори да номинират кандидатите за представляващи гражданите в органите на държавната власт. Това е начин за изработване и приемане на оптимални народни програми за осъществяване на политика в полза на мнозинството. Оптималните програми за функциониране на политическо управление в полза на цялото общество и социалната справедливост предполагат политическо равноправие на всички граждани в процеса на овластяването на представляващите ги в държавните органи.


П. Тодоров

Няма коментари:

Публикуване на коментар