събота, 18 май 2013 г.

Въпроси към говорителя на БСП Ангел Найденов



Господин Найденов,

1. Ако България е в толкова тежко положение, каквото самите вие описвате, защо не съдействате с всички сили за излизане от него?
2. Не трябва ли да се включат с усилията си всички способни да допринесат нещо за излизане от тази криза?
3. Защо предопределяте ограниченост на възможностите за избор на лица, предлагани за министри от страна на номинирания от вас кандидат за министър-председател, като изключвате предварително ГЕРБ?
4. Кого изключвате от участие в бъдещето управление като казвате, че в него не трябва да участва ГЕРБ?
а) Националното ръководство на партия ГЕРБ, начело с Борисов и Цветанов?
б) Министрите от правителството с приключилия мандат на ГЕРБ?
в) Членовете на политическа партия ГЕРБ?
г) Милион избиратели, гласували за кандидатите на ГЕРБ?
Не трябваше ли да уточните това за зрителите на „Панорама“?
5. Не стигнахме ли до сегашното си дередже поради 24-годишно парадиране с политическа воля и политическа отговорност?
6. Не е ли време да започнем да говорим за лична политическа отговорност на всеки, независимо от партийната му принадлежност?
7. Съгласен ли сте с разпространеното в Европа мнение, че съвременното общество е общество на отчуждаване на отговорните от властта и разюзданост на безотговорните във властта? Не е ли това резултат на примиреността ни с партийната отговорност = безотговорност?
8. Не се ли всячески поддържа тази система от бездарните и безсрамните, за да разширява пред тях простора за собствената им изява?
9. Вярна ли е, според вас, мисълта на Маркс, че „ако цялата нация действително изпитваше чувство на срам, тя би приличала на лъв, който се готви за скок“?
10. Ако тази мисъл е вярна, не е ли време всички ние като нация – безпартийни и партийци – да се въздържаме поне временно от самохвалство като шампиони и победители и да се засрамим от досегашното си поведение?
11. Съгласен ли сте с политолога Александър Андреев, че в сегашната многостранна криза на българското общество най-важни за нас са проблемите, свързани с нравствената криза, и стреми ли се БСП да покаже положителен пример в това отношение?

Няма коментари:

Публикуване на коментар