сряда, 27 юли 2022 г.

Акценти

Устойчивото развитие на обществото зависи от акцентите на представителните и управляващите го органи. Обществото става по-крехко, когато се забравят ценности. За това способства най-често дейността на партии, акценти в която са едни или други цели.

Избирателската самоорганизация ще допринася за постигане на възможно по-високо ниво на обществена антикрехкост, защото акцентите в нейната дейност ще са ценностни. Без политическа активност на избирателите не може да укрепваме морално-политическото единство на нашето общество. Организационното общуване на избирателите може да помага за съчетаване на изпълнението на нарежданията на овластените със съблюдаване на правилата за поведение.

Избирателската самоорганизация може да помага на все повече индивидуалности да усвояват все по-значително съдържание от формите на общественото съзнание. Така ще се умножават и участващите в обогатяването на съдържанието на тези форми. Така ще се повишава нивото на взискателността на избирателите към политическата зрелост на предлаганите за представляващи ни в органите на държавната власт. Понастоящем взискателността към идейно-политическото ниво на кандидатите е принизена и идейният плурализъм е оскъднял. Партийната избирателна система не дава надежди за по-голяма нравствена висота на избираните. Партийният ни политически персонал олицетворява нивото на политическия ни морал. Целенасоченото партийно ограничаване на участието на избирателите в политическите процеси дава печални резултати. Защото фактически се отрича правото на „електората“ на собствено политическо съзнание. Партийци мислят, че тяхното политическо съзнание е предостатъчно за целия български народ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар